الثلاثاء، 4 مارس 2014

خبز الزبيب و عين الجمل


خبز الزبيب و عين الجمل


3 كوب دقيق
3 ملاعق سكر
1/2 ملعقة ملح
3 و نصف معلقة صغيرة خميرة فورية
2 بيضة مخفوقة
2 كوب لبن كامل الدسم فى درجة حرارة الغرفة
2 معلقة زبدة سايحة
1/4 كوب ماء دافىء
1/2 كوب عين جمل مكسر خشن
بشر قشرة ليمونة او برتقالة
كوب زبيب
بيضة مخفوقة لدهان الوجه

الطريقة
اخلطى المكونات الجافة مع بعض
اخلطى المكونات السائلة مع بعض
امزجى الإتنين مع بعض كويس اوى
حطى عليهم الزبيب و العين جمل
و اعجنى كويس و حطيهم فى بولة و غطيهم كويس لمدة ساعتين عشان تخمر
شكلى العجينة على شكل الضفيرة او زى ما تحبى
ادهنيها بالبيضة المخفوقة و سبيها ساعة فى مكان دافى تخمر
او لغاية ما يتضاعف حجمها
اخبزيها لمدة 50 دقيقة و اقلبى اتجاه الصينية فى نصف الوقت عشان تستوى من الإتجاهين
صورة: ‏خبز الزبيب و عين الجمل

3 كوب دقيق
3 ملاعق سكر
1/2 ملعقة ملح
3 و نصف معلقة صغيرة خميرة فورية
2 بيضة مخفوقة
2 كوب لبن كامل الدسم فى درجة حرارة الغرفة
2 معلقة زبدة سايحة
1/4 كوب ماء دافىء
1/2 كوب عين جمل مكسر خشن
بشر قشرة ليمونة او برتقالة
كوب زبيب
بيضة مخفوقة لدهان الوجه

الطريقة
اخلطى المكونات الجافة مع بعض
اخلطى المكونات السائلة مع بعض
امزجى الإتنين مع بعض كويس اوى
حطى عليهم الزبيب و العين جمل
و اعجنى كويس و حطيهم فى بولة و غطيهم كويس لمدة ساعتين عشان تخمر
شكلى العجينة على شكل الضفيرة او زى ما تحبى
ادهنيها بالبيضة المخفوقة و سبيها ساعة فى مكان دافى تخمر
او لغاية ما يتضاعف حجمها
اخبزيها لمدة 50 دقيقة و اقلبى اتجاه الصينية فى نصف الوقت عشان تستوى من الإتجاهين‏

0 التعليقات: