كفته اللحم بالبرغل والمنديل
المقادير
1/2 كيلو لحم احمر مفري
1 منديل خروف
2 بصله متوسطه
بطاطس محمر
ملح وفلفل وبهار
1.5 كوب برغل ناعم
2 ملعقه بقدونس
الطريقه
1- ينظف البرغل ويغسل ثم ينقع في الماء لمده حوالي 3 ساعات حتي يلين
2- يصفي البرغل من الماء جيدا
3- يفرم البصل ويضاف للحم ويفرم مره اخري
4- يضاف البرغل للحم ويخلط به جيدا ويتبل الخليط
5- يفرم الخليط "اللحم والبرغل " مره اخري
6 يقطع المنديل الي قطع متساويه ويوضع في وسط كل قطعه جزء من الخليط ثم تلف علي شكل اصبع
7- تجهز صينيه وترص فيها اصابع الكفته جنبا الي جنب دون اضافه اي ماده دهنيه نظرا لان المنديل غني بالدهن
8- تزج الصينيه في الفرن حتي تحمر خفيفيا وتنضج وتقدم ساخنه علي فرشه من البقدونس كما يمكن تقديمها مع وحدات من البطاطس المسلوقه والمحمره او اصابع البطاطس المحمره
0 التعليقات:
إرسال تعليق